Cheile Galbenei

Cheile Galbenei

Cheile Galbenei


Cheile Galbenei


Cheile Galbenei reprezintă un segment extrem de dificil care presupune curaj, atenție și îndemânare. Există amenajat un traseu turistic care parcurge Cheile Galbenei, constând în porţiuni de cabluri de oţel şi lanţuri de sprijin. Dar, dacă nu ai experiență serioasă pe munte și nu ai mai avut contact cu traseele echipate cu lanțuri, nu te aventura.


Prinsă într-un canion îngust, Valea Galbenei are o diferenţă de nivel de 100 m pe aproximativ 700 m lungime în linie aeriană. Pe vale apare o gură de peşteră, unde apa râului intră zgomotos. Este începutul tunelului subteran din Cheile Galbenei, lung de peste 100 m şi foarte greu practicabil. Acesta se termină printr-o cascadă evantai deosebit de pitorească, înaltă de 7 m, la baza căreia se găseşte un lac.


O ramură a traseului urcă deasupra, în peretele stâncos al cheilor unde există două puncte de belvedere suspendate la circa 200 m deasupra firului văii, care oferă privelişti inedite asupra canionului şi asupra peretelui de vizavi înalt de peste 300 m.